VG Diving Opleidingsteam

Bart Leiting

Bart Leiting

Instructeur

Ik ben Bart Leiting

Instructeur bij VG-Diving

1994 begonnen met duiken en in 1995 mijn 1* duikbrevet gehaald. (vergelijkbaar met Padi Openwater). En gelijk de vakantie daarop gedoken in Tunesië. Er ging een heel nieuwe wereld voor mij open.

De instructeurs/ duikbegeleiders in Tunesie wisten mooi nog een scheepswrak, alleen daar mocht ik met mijn 1* brevet niet naar toe gaan. Mijn brevet 1* (Openwater)brevet was slechts een begin van een duik carrière. Het is een basis brevet waar je duik beperkt wordt door maximale duikdiepte, duikduur en aanvullende “uitdagingen”. En het mooie wrak lag op 30 meter diepte.

Terug in Nederland ben ik daarom gelijk verder gegaan met de vervolg opleidingen, 2* ( vergelijkbaar met Padi Advanced Open Water). Waardoor ik na het behalen hiervan ook kon duiken in dieper water, in stromend water en mocht gaan nachtduiken. In het najaar heb ik met volle teugen kunnen genieten van deze extra duikmogelijkheden tijdens een duikvakantie op Gran-Canaria.

In de loop van de daaropvolgende (duik)jaren heb ik veel extra brevetten behaald ( en daardoor ook extra duikmogelijkheden gekregen)

Om maar een paar te noemen:

  • Droogpak
  • IJsduiken
  • Nitrox duiken
  • Deco duiken
  • Wrakduiken

Zo bouw je in de loop van de jaren, ongemerkt, een behoorlijke duik-portfolio op. Ook werd ik als “ervaren” duiker door andere beginnende duikers vaak om-duik advies gevraagd, en door de groep van instructeurs gevraagd of ik wilde assisteren bij het opleiden van nieuwe duikers. ….. 2004 (hulp)Club instructeur geworden en in 2005 2* instructeur.

In de loop van de daarop volgende jaren veel duikers opgeleid en mijn lesbevoegdheden uitgebreid met diverse specialty’s.

Naast het lesgeven, het volgen van duik-opleidingen heb ik mij de laatste jaren ook bezig gehouden met onderhoud van duikapparatuur. En mag mij ondertussen gecertificeerd Sucbapro- service monteur noemen.

In 2021 de keuze gemaakt om een overstap te maken van de NOB naar de Padi. En ben vanaf 2022 PADI instructeur.

Vervolg van mijn duik-carrière….

Ik denk aan Padi Tec Rec instructeur

Zodat ik les mag geven in deco duiken en gebruik van deco gassen.