Beste Leden/ Donateurs, 
 
De vakantie zit er weer op voor de meesten van ons. 
We laten weer een bewogen jaar achter ons. Een jaar waarbij wij allemaal thuis moesten blijven en niet onze favoriete sport konden beoefenen. 
 
Maar wij, als VG diving, kijken vooruit! 
 
Nu de coronamaatregelen lijken te versoepelen, kunnen wij alle opleidingen gaan hervatten. 
Wij zien als bestuur dat VG diving de komende jaren tegen grote uitdagingen aan gaat lopen, die het voortbestaan wel eens kunnen gaan beïnvloeden. 
Daarom moeten wij drastische beslissingen nemen, en om miscommunicatie te voorkomen willen wij dit maandag 20 september aan jullie presenteren. 
 
We zouden het zeer op prijs stellen dat ieder van jullie dan probeert te komen. 
 
Maandag 20 september, 20.00 uur. 
Grote zaal Restaurant Huize Bareveld 
(schuin tegen over Watersport Vertrouwen)
 
Met Vriendelijke groet,
Bestuur V.G. Diving

Beste collega duikers.  

Gelukkig kunnen we weer langzaam beginnen met het oppakken van onze duikhobby.

Binnenkort ga ik beginnen met het geven van de Specialty Nitrox Basis.

Cursis bestaat uit 2 theorie avonden en 2 praktijk duiken met Nitrox.

Theorie avonden
1e Donderdag avond 25-6
2e Donderdag avond  2-7

Praktijk in overleg
Bijvoorbeeld:
 4/5 juli
18/19 juli

Door aanhoudende politieke verordeningen en om een steentje bij te dragen om het Corona virus in te damen,
worden ook bij VG alle clubduiken en activiteiten tot nader order opgeschort.

VG Diving neemt op geen enkele wijze verantwoording indien er toch gedoken gaat worden.

Het bestuur

 
Een groep duikers van duikvereniging VG Diving heeft vandaag 't Nije Hemelriek bij Gasselte schoon gemaakt. De recreatieplas trok afgelopen zomer heel veel bezoekers en lang niet iedereen ruimde z'n eigen rommel op. Duikers haalden de rotzooi uit het water.
"We gaan in twee groepen rond het eiland", roept voorzitter Grieto Visser van de duikclub. Even later lopen de leden over het strand richting het water, dat nog een temperatuur van 13 graden heeft. Nog geen half uurtje later komen de eerste duikers weer naar boven, met goed gevulde zakken vol rommel.

Jan Meijer, instructeur van de duikclub en inmiddels goed voor bijna duizend duiken, verbaast zich. "Ja, je kunt haast wel spreken van een vuilnisbelt onder water. Jammer. Als iedereen wat netter was dan waren dit soort schoonmaakacties niet nodig."

Eerste keer
De leden vinden het jammer dat de 'clean up day' nodig is, maar tegelijk genieten ze er ook wel van. "Het is een gezellige dag, goed voor het imago van de club en het is voor een beter milieu", vertelt Lammie Visser. "Dit is de eerste keer dat we dit doen en we vinden het een geslaagde actie. We gaan dit volgend jaar zeker nog een keer doen."

Intussen komt ook Christa Harens het strand weer op. "Moet je kijken. Flesjes, bierblikjes, duikbrillen, een zonnebril en zelfs een stok van een parasol. Niet te geloven", somt ze op wat er in haar afvalzak zit.

De duikclub uit Wildervank heeft goede afspraken kunnen maken met Staatsbosbeheer over het gebruik van 't Nije Hemelriek. De locatie in de bossen bij Gasselte is populair bij de leden. "We komen hier steeds vaker, het begint echt ons thuishonk te worden", aldus Visser.

lns sixFourZero

 

‘Ik ben een keer door het ijs gezakt’

VEENDAM 

Wel 150 kinderen staan langs het baantjesbad van Tropiqua te wachten tot ze mogen wakzwemmen. De meeste kinderen zijn in badkleding, maar een enkeling durft het volledig gekleed en geschoeid aan.

In het water ligt een enorm zeil met 4 gaten en her en der brobbelen kikvorsmannen met hun persluchtspul. Zij zijn volledig gefocust op het bijstaan van een eventuele paniekvogel. Een van de dappere strijders is Jayden uit Veendam. De 8-jarige is zichtbaar gespannen wanneer hij zich in een wak laat vallen. Hij doet het helemaal goed en heeft geen hulp nodig.

Hey Jayden, was het leuk?

,,Ja, hartstikke leuk! Ik vond het eerst wel spannend maar nu wil ik nog een keer!”

Waarom doe je het?

,,Omdat ik vorig jaar tijdens het schaatsen door het ijs ben gezakt. Gelukkig was het niet diep en deed het geen pijn, maar ik was wel erg geschrokken. Mamma ook. Misschien helpt het een beetje als ik nu alvast oefen. Stel je voor dat ik nog een keer door het ijs zak. Dan weet ik alvast een beetje hoe ik eruit kan komen.”

Dat is meteen ook het doel van deze dag, vertelt Lammy Visser. Ze is bestuurslid van duikschool ‘VG-Diving’ uit Wildervank. VG staat voor de namen van de oprichters van de duikschool, Victor en Grieto. ,,We willen kinderen laten zien en beleven wat ze kunnen doen, mochten ze ooit door het ijs zakken. De kans op een goede afloop is groter als je niet in paniek raakt.”

Door Annemiek Broekema