Een Evenement toevoegen op de website

Om een evenement toe te voegen op de website, klik je in het onderste menu in de footer nadat je ingelogd bent op “Evenement Toevoegen”

Hierna verschijnt het formulier in onderstaande afbeeldingen.

Allereerst onder Evenementnaam vul je de naam in van het Evenement. Dit is verplicht en is bijvoorbeeld Introduik of Buitenwatertraining of wat je maar wilt

Daaronder staat Groepsevenement. Deze kun je gebruiken als het evenement voor een bepaalde groep duikers of cursisten bestaat en het evenement uitsluitend voor deze groep bestemd is. Bv een examenduik ofzo.

Bij “Wanneer” staat een vakje met de tekst “Dit is een terugkerend evenement” deze aanklikken als hetzelfde evenement op meerder datums voorkomt. Dit leg ik zometeen verder uit. Eerst voor een enkel evenement.

In het vakje “Van” kun je op klikken en er opent zich een kalender waar je de datum kunt aanklikken. Hetzelfde gaat voor “Tot” Je hebt dan de begin- en Einddatm geselecteerd.

Daaronder de aanvangstijd en de eindtijd, elk apart ingeven.

Als het een hele dag gaat duren dan hoef je geen tijden in te vullen maar klik je gewoon het hokje met “Hele Dag”aan

Daaronder staat “Tijdzone” Hier hoef je niets mee te doen, Staat goed ingesteld.

Onderstaand scherm opent zich bij terugkerende evenementen

Aanvangsdatum en Einddatum invullen met de datumpicker

Begin en Eindtijd invullen door middel van scrollen en aanklikken

Aangeven of het een wekelijks, Maandelijks, Jaarlijks of Dagelijks terugkerend evenement is. En daaronder bij Aantal dagen kun je nog aangeven hoeveel dagen het gaat duren in totaal.

Het is ook gemakkelijk om te weten waar het evenement plaats vind.

Bij Locatietype staat standaard Fysieke Locatie, dit gewoon laten staan.
Daaronder staat “Locatie” hier staat standaard Watersport Vertrouwen, maar als je rechts op het pijltje gaat staan komt de rest van de locaties tevoorschijn. Aanklikken waar het is en googlemaps en alles word geladen.

Dan kom je bij de Details. Dit is een Tekstverwerker en kun je alle info kwijt die je wilt inclusief plaatjes.  Je kunt de tekst ook opmaken met de simpele tools zoals Vet, Cursief, uitlijnen, een Link invoegen. Als je op het rechtericoontje klikt krijg je nog wat meer gereedschappen, zoals tekst kleur etc.

Daaronder kun je de Categorie kiezen waarvoor het bedoeld is.

Tenslotte kun je nog een plaatje bijvoegen die los van de tekstverwerker staat, bijvoorbeeld een BBQ voor het hapjes evenement of iets dergelijks.Ook belangrijk is het laatste onderdeel genaamd “Reserveringen/Registratie”

Als dit aangeklikt word opent een volend scherm waar je de bijzonderheden kunt invullen. Registreren is alleen toegestaan als men ingelogd is. Om bij Evenementen te kijken wie en hoeveel zich hebben aangemeld kun je op de onderste link klikken in het footermenu “Evenement Boekingen Beheren”

Wil je geen gebruik maken van Registratie dan hoef je dit niet aan te vinken

Indien Registratie aangevinkt dan krijg je het volgende formulier eronder.
Tickets, staat op standaard als het een gratis evenement is dan voldoet dit en hoef je niks te veranderen
Bij de Opties kun je aangeven hoeveel mensen er mee kunnen doen en hoeveel mensen per boeking opgegevenkunne worden, de laatste gewoon leeg laten.
Vervaldatum reservering, hier kun je een datum invoeren, na deze datum is het niet meer mogelijk om nog te reserveren of in te schrijven. Normaal is inschrijving mogelijk tot het begin van het evenement.

Om een andere ticket te maken, klik je op Bewerken onder Standaardticket. Het onderstaande scherm opent en het eertse item de Naam kun je invullen.

Daaronder de beschrijving van het evenement en de ticket

Daaronder kun je de prijs invullen als een een bedrag voor betaald moet worden

Dan het aantal beschikbare plaatsen

Eventueel kun je aangeven hoevel personen minimaal per reservering en maximaal per reservering kunnen boeken.

Dan de tijd en datum vanaf wanneer de tickets beschikbaar zijn en of dit vereist is. Gewoon niets mee doen. Indien er prijzen voor een evenement berekend moet worden kun je deze aan mij doorgeven, dan verwerk ik de hele  ticket zodat er ook via iDeal of per overboeking of contant betaald kan worden.

Als laatste Ticket Editor sluiten en je nieuwe ticket is klaar.

Als alles is ingevuld en nagekeken klik je op de laatste knop “Verstuur Evenement”en het word op de kalender bijgeschreven.

Een evenement op de kalender zetten is uitsluitend voorbehouden aan Geert v/d  Veen en tevens hebben het Bestuur en de Instructeurs de rechten om een evenement te plaatsen. Ieder ander die wat wil organiseren kan dit kenbaar maken aan Geert.