VG Diving Duikstekken

Gasselterveld

Gasselterveld

Gasselterveld is een fraai gelegen duikplaats in Drenthe. Het is een diepe plas met helder water en fijn zand. Vis zit er niet maar je duikt in een prachtige omgeving met goed zicht en een fraai glooiende bodem.

Ruinerwold

Ruinerwold

Ruinerwold is een prachtige duikstek met veel vis en een fraaie onderwateromgeving. De veenwandjes in het midden van de plas vormen een leuk gebied om in te duiken, evenals de noord- en westkant waar de boomtakken in het water hangen.

Tynaarloo Veenmeer

Tynaarloo Veenmeer

’t Veenmeer staat bekend als een van de mooiere duiklocaties in het noorden van het land. Daardoor kan het in het weekend nogal druk zijn. Verder zijn alle omstandigheden voor een aangename duik ruimschoots aanwezig.

Nieuwediep

Nieuwediep

Nieuwediep is een leuk duikstekje, met zeer wisselende zichtwaarden. Doorgaans is het zicht beperkt, toch kan het in de zomer oplopen tot tien meter. Nieuwediep ligt goed verscholen achter de woningen en landerijen.

Spieksee (D)

Spieksee (D)

De Spieksee is een vrij heldere plas met tot 6 meter diepte een weelderige begroeiing. Tussen het groen spot je behalve jonge visjes ook grote roofvissen. Duik langs de waterplanten om de strijd tussen leven en dood te volgen.

Kreidesee Hemmoor (D)

Kreidesee Hemmoor (D)

Hemmoor is een geweldige duikstek met perfect zicht, veel leven en tal van objecten. Het is een oude steengroeve. Het bestaat uit vijf duikgebieden: ‘Het Bos’, ‘Het Strand’, ‘De Straat’, De ‘Andere Kant’ en de ‘Rüttler’. Je ziet krijtwanden, fabrieksinstallaties, steile drop-offs en nog veel meer. Fenomenaal duiken met soms tot 20 meter zicht! Betaald duiken.