Handleiding voor Instructeurs om een cursus te maken

Instructeurs kunnen zelf cursussen samenstellen vanaf hun eLearning Dashbord. Hierna ga ik de diverse onderdelen uitleggen en deze kun je als handleiding gebruiken bij het samenstellen van een cursus.

Als je als Instructeur bent ingelogd vind je onderin het footermenu een link “eLarning”. Door deze aan te klikken kom je op je cursus dashbord. Voorbeeld als hierboven.

Rechtsbovenin staat een knop met “Add New Course”, door deze knop aan te klikken opent zich een scherm waarin je alle gegevens voor een nieuwe cursu kunt invullen. Voorbeeld hieronder

Cursustitel

Dit is de hoofdidentificatie van de cursus. Zorg ervoor dat u dit informatief en beknopt houdt.


Beschrijving

Dit is een korte beschrijving van de cursus en de inhoud ervan. U kunt de onderwerpen die in de cursus zijn opgenomen, samen met aanvullende quizzen, opdrachten en bronnen in de cursus zelf beschrijven.


Cursusinstellingen

Via deze instellingen kun je een aantal kenmerken van de cursus aanpassen, zoals het cursusniveau en het maximum aantal studenten.

Je kunt ook content drip instellen voor deze cursus als je de Content Drip add-on hebt ingeschakeld (Pro Feature).

Kies een categorie

Selecteer een categorie voor deze cursus. U kunt categorieën toevoegen via WP Admin > Tutor LMS Pro > Categorieën.


Cursus thunbnail

Geef je cursus een intro-afbeelding en een visuele aantrekkingskracht door een miniatuurafbeelding toe te voegen. Dit wordt weergegeven op alle vereiste pagina’s, zoals cursuslijsten, enzovoort. Zorg ervoor dat u de richtlijnen volgt voor de beste resultaten.

Introductievideo cursus

Je kunt een introductievideo geven die op de cursusoverzichtspagina zal verschijnen. Net als de cursusbeschrijving kunnen potentiële studenten hieruit een overzicht van de cursus krijgen. U kunt meerdere bronnen selecteren, zoals:

HTML5
YouTube,
Vimeo
Externe URL


Cursusbouwer

Course Builder: Dit is het brood en de boter van Tutor LMS. De hiërarchie van alle inhoud is cruciaal voor beheerders en instructeurs om goed te weten.

In Tutor LMS heeft een cursus onderwerpen en onderwerpen hebben lessen en quizzen. Er kunnen meerdere quizzen en lessen binnen een enkel onderwerp zijn, maar we raden ten zeerste 2-5 lessen en 1 quiz aan voor maximale effectiviteit.

 

Nieuw onderwerp toevoegen:
met deze knop gaat u naar het menu voor het maken van onderwerpen waar u het onderwerp een naam en een samenvatting kunt geven. Er zijn tooltips om u door het proces te helpen. Nadat u de vereiste informatie heeft toegevoegd, kunt u lessen en quizzen toevoegen via de knoppen onder de bijbehorende onderwerpen.

Les:
Elke les heeft een titel, beschrijving en optionele afbeelding.

Videobron:
Met videobron kunt u een bron voor de videoles toevoegen. Net als bij de introductievideo kun je externe of interne bronnen toevoegen. Voeg na het toevoegen van de video de afspeeltijd van de video toe aan het vereiste veld.
Bijlagen uploaden: U kunt ook bijlagen van de cursussen uploaden om de benodigde materialen voor deze les aan te leveren. Als je klaar bent, kun je op Les bijwerken klikken om dit tabblad op te slaan en te sluiten

Quiz:
Quiz bouwen is een uitgebreide functie die een eigen documentatiepagina verdient. Vind hier de aparte documentatiepagina.

Quiz importeren (Pro-functie):
je hebt ook de mogelijkheid om quizzen te exporteren of importeren met behulp van de gratis Quiz Import/Export-add-on die beschikbaar is bij Tutor LMS Pro. Ga voor meer informatie naar de documentatiepagina hier.

Opdrachten (Pro-functie):
Opdrachten zijn ook een Tutor LMS Pro-functie die we hier op een aparte documentatiepagina hebben behandeld.

Live Lessen (Pro-functie):
Je kunt live lessen volgen via Tutor LMS zelf. Hiervoor heb je een Zoom-account nodig en moet je Tutor LMS ook verbinden met Zoom. Voor meer informatie over live lessen, bezoek een aparte documentatie hierover hier.

Instructeur

In dit gedeelte kunt u de namen van de instructeurs bekijken en kunt u ook meer instructeurs aan de cursus toevoegen. Als je de Multi-Instructor-add-on (Pro-functie) hebt ingeschakeld, kun je zoeken naar en meer instructeurs toevoegen aan dezelfde cursus. Ze kunnen vervolgens hun eigen inhoud bewerken, modereren en toevoegen aan deze cursus.


Aanvullende gegevens

Deze gegevens fungeren als informatieve gegevens voor potentiële studenten en fungeren ook als marketingmateriaal voor uw cursus.


Cursusduur

Specificeer de totale duur van de cursus, d.w.z. hoe lang het duurt voordat een student deze cursus voltooit.
Voordelen


Voordelen

Maak een lijst van de kennis en vaardigheden die studenten zullen leren na het voltooien van deze cursus. (Een per regel)

 

Vereisten

Aanvullende eisen of speciale instructies voor de studenten (één per regel).


Doelgroep

Specificeer de doelgroep die het meest van de cursus zal profiteren. (Eén regel per doelgroep)

Inbegrepen materialen

Een lijst met middelen die u of de instructeurs zullen verstrekken aan de studenten in deze cursus (één per regel)


Tutorinstellingen

Dit gedeelte bevat diverse instellingen voor het LMS van de Tutor:

Deze cursus openbaar maken: als u de cursus openbaar maakt, worden alle inschrijvingssystemen ongeldig en heeft iedereen die deze pagina bezoekt toegang tot de cursus zonder zich voor de cursus in te schrijven.
Schakel Q&A uit: hiermee wordt het ingebouwde Q&A-forum van de cursus uitgeschakeld
Certificaten uitschakelen: Hiermee wordt het genereren van certificaten voor deze cursus uitgeschakeld. Studenten kunnen geen certificaten halen voor de cursus.


Cursusbijlagen

Cursusbijlagen zijn bronnen zoals oefenbestanden, voorbeeldbestanden en andere noodzakelijke bestanden die u mogelijk in de cursusinhoud hebt gebruikt. Studenten kunnen ze hier downloaden als ze dat willen of nodig hebben.

Cursusvereisten

Vereisten zijn cursussen die u moet afronden om toegang te krijgen tot deze cursus. Als u bijvoorbeeld 2 cursussen heeft met de naam Basis van programmeertalen en Gevorderde programmeertalen, stel dan de basiscursus in als een vereiste voor de cursus voor gevorderden. Dit zorgt ervoor dat de studenten de basiscursus voltooien voordat ze toegang krijgen tot de geavanceerde cursus.

Dit stelt u in staat om een ​​echt en gestructureerd leertraject voor studenten te creëren, met verschillende cursussen voor verschillende niveaus van studenten.

Tot slot kun je een cursist een bewijs van deelneming geven na het met goed gevolg afronden van de cursus. Hier staan enkele templates die je eventueel kunt aanpassen en tot slot sla je de cursus op.