Ontdek de wondere wereld onder water

Padi Logo rechts

Wil je leren duiken? Dan ben je bij VG Diving op de juiste plaats.

Duiklessen openen de deur naar nieuwe avonturen en wonderbaarlijke ontmoetingen met zeedieren. Tegen het einde van je
duikcursus zie je onze waterplaneet door nieuwe ogen.

Hoe begin je?

Als je wil proberen hoe het is om te duiken, kun je bij de meeste PADI®-duikwinkels terecht voor wat Ontdek Duiken heet. Dit beslaat meestal een halve dag in een zwembad of gelijksoortige omgeving plus een optionele buitenwaterduik. Het is een snelle en eenvoudige manier om erachter te komen of je van duiken houdt, maar je krijgt geen brevet. 

Met een duikbrevet, ook bekend als een brevet voor Open Water Diver (Buitenwaterduiker) kun je overal in de wereld duiken. Net als autorijden heb je voor duiken specifieke kennis, vaardigheden en opleiding nodig. Met een PADI-brevet voor Open Water Diver (Buitenwaterduiker) kun je het avontuur opzoeken overal waar er water is. 

Duiker bij boot
Kennismaken met duiken

Duiklessen voor kinderen

Je kunt kinderen van minstens 8 jaar eerst inschrijven voor een Bubblemaker- of Seal Team-programma. Dit is een leuke en spannende manier om kennis te maken met duiken. 

Het Bubblemaker-programma is een programma in een zwembad of beschut water dat net zo leuk is als het klinkt: een kans voor kinderen om onder water bellen te blazen tijdens het duiken! 

Het Seal Team-programma is een programma van een aantal lessen die de basisvaardigheden van het duiken onderwijzen en spannende AquaMissions bevatten. 

Voor kinderen van 10 jaar of ouder is er de cursus Buitenwaterduiker (Open Water Diver) met een brevet voor Junior Open Water Diver (Junior-buitenwaterduiker).

1. Dicht bij huis leren duiken

Voltooi alle drie delen van je duikbrevettering (theorie, oefenen in het zwembad, en buitenwaterlesduiken) in je eigen omgeving

Voordelen: Neem zoveel tijd als je wilt en maak contact met je plaatselijke duikgemeenschap

Schildpad met duikers

2. Thuis beginnen en afronden op vakantie

Als je niet in je eigen omgeving wilt leren duiken, kun je alles in je eigen omgeving voltooien behalve de buitenwaterduiken

Voordelen: Maak contact met de plaatselijke duikgemeenschap, maar doe je buitenwaterlesduiken in het water van je vakantiebestemming

3.Op vakantie leren

Voltooi alle elementen van de cursus (theorie, les in het zwembad en buitenwaterduiken) terwijl je op vakantie bent. Gebruik PADI eLearning om je zelfstandige studie online af te ronden voor of tijdens je reis zodat je minder tijd in de klas doorbrengt terwijl je op vakantie bent

Voordelen: Leer duiken in het buitenland en ontmoet cursisten uit andere delen van de wereld

The Way the World Learns to Dive®

PADI (Professional Association of Diving Instructors: professionele vereniging van duikinstructeurs) is de meest erkende organisatie voor duikopleidingen in de wereld (28 miljoen brevetten tot nu toe). PADI Instructors doen een wekenlange en zware opleiding om ervoor te zorgen dat jouw duiklessen leuk en veilig zijn.